Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos wieprzowy z kaszą i ogórkiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

wieprzowina 300 g
kasza jęczmienna
ogórek kwaszony
mąka 2 łyżki
sól
pieprz
Przyprawa do wieprzowiny klasyczna Prymat
bulion 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Sos wieprzowy z kaszą i ogórkiem

Wieprzowinę kroimy na drobne kawałki i smażymy ją na oleju posypując przyprawą do wieprzowiny. Kiedy wieprzowina jest już podsmażona wlewamy 2 szklanki rozrobionego bulionu. I całość gotujemy. Dodajemy sól i pieprz dla smaku. Następnie pod koniec dodajemy 2-3 łyżki mąki aby zagęścić sos. W osobnym garnku gotujemy kasze jęczmienną. Ugotowana kaszę polewamy sosem, dodajemy ogórek i gotowe. Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina38 09.09.2012 07:58
moje ulubione jedzonko :)
pacpaw 05.09.2012 19:12
też uwielbiam gulasze z kaszą o kiszonym

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak