SOS WĘGIERSKI DO ZRAZÓW

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • rosół

    1 szkl.
  • mąka

    3 dag.
  • cebula

    1 sztuka
  • przecier pomidorowy

    6 dag.
  • śmietana

    1/3 szkl.
  • tłuszcz

    - -
  • papryka mielona

    - do smaku
  • sól

    - do smaku
  • cukier

    - do smaku
  • sok z cytryny

    - do smaku
  • pieprz

    - do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebulę obrać, posiekać, przesypać na rozgrzany na patelni tłuszcz, zarumienić, dodać mąkę, rozmieszać i zasmażyć.

Do zasmażki dolać bulionu, energicznie rozmieszać, dodać przecier pomidorowy i zagotować sos.

Doprawić solą, cukrem, pieprzem, mieloną papryką, sokiem z cytryny. Na koniec, a najlepiej przed posiłkiem rozmieszać ze śmietaną. SMACZNEGO !!!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat