Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
rosół
1 szkl. -
mąka
3 dag. -
cebula
1 sztuka -
przecier pomidorowy
6 dag. -
śmietana
1/3 szkl. -
tłuszcz
- - -
papryka mielona
- do smaku -
sól
- do smaku -
cukier
- do smaku -
sok z cytryny
- do smaku -
pieprz
- do smaku
Przepis i sposób przygotowania SOS WĘGIERSKI DO ZRAZÓW
Do zasmażki dolać bulionu, energicznie rozmieszać, dodać przecier pomidorowy i zagotować sos.
Doprawić solą, cukrem, pieprzem, mieloną papryką, sokiem z cytryny. Na koniec, a najlepiej przed posiłkiem rozmieszać ze śmietaną. SMACZNEGO !!!
Komentarze (0)