Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos warzywno-mięsny

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasolka zielona 30 dag
marchew 3
mąka pszenna 3 łyżki
masło roślinne 3
kiełbasa drobiowa 20 dag
sól do smaku
Liść laurowy suszony Prymat 4
groszek zielony 20 mrożony

Przepis i sposób przygotowania na: Sos warzywno-mięsny

Do garnka wlewamy wodę. Dodajemy obraną i pokrojoną marchewkę a także liście laurowe. Za 5minut dodajemy opłukaną fasolkę zieloną, groszek mrożony i pokrojoną w kostkę kiełbasę.Całość gotujemy aż warzywa będą miękkie. Następnie na patelni rozpuszczamy masło i przypalamy na nim mąkę. Dodajemy do garnka i mieszamy aby zgęstniał nam sos. Na koniec doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Sos idealnie smakuje z ryżem.
Smacznego!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak