Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos tatarski

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

majonez 1 szklanka
ogórki konserwowe 5 sztuk
grzybki marynowane 1 mały słoik
cebula 1 sztuka
musztarda 1 łyżka
sok z cytryny
cukier puder
sól i pieprz

Porada

Sos podajemy do jajek lub kanapek.

Przepis i sposób przygotowania na: Sos tatarski

Cebulę kroimy w drobną kostkę,sparzamy na sicie wrzątkiem,hartujemy zimną wodą i odstawiamy do odsączenia.Ogórki konserwowe i grzyby marynowane kroimy w drobną kostkę.Skrapiamy sokiem z cytryny ,dodajemy majonez,musztardę.Doprawiamy do smaku solą,pieprzem i cukrem.Dokładnie mieszamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 29.09.2015 13:11
bardzo lubię taki sos
Klausia 01.07.2015 23:15
mój ulubiony :)
Katarzyna59 30.06.2015 21:46
bardzo fajny
Róża1 30.06.2015 21:40
przepyszny sosik !!!!!!!!!!!!!!!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak