SOS TATARSKI

SOS TATARSKI

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

mała puszka

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • gęsty majonez

    1 szklanka
  • ogórki konserwowe

    2
  • grzybki marynowane drobno pokrojone

    2 łyżki
  • jajko

    2
  • szczypiorek posiekany

    1 łyżka
  • chrzan świeżo starty

    do smaku
  • sól

    szczypta
  • cukier puder

    1
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania SOS TATARSKI

Jajka gotujemy na twardo. Drobno siekamy.
Ogórki kroimy w drobną kosteczkę dodajemy grzybki i szcypiorek. Dodajemy do jajek.
Chrzan obieramy i ścieramy na tarce o drobnych oczkach i mieszamy z majonezem. Całośc mieszamy razem

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Barbara55 17.10.2011 14:44
mogłabym spróbować
IlonaAlbertos 12.10.2011 23:14
Lubię takie sosy.
kielcok1 06.09.2011 16:10
ok
rakow2
rakow2 25.03.2011 16:01
to by się tatar zdziwił

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat