Sos tatarski

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • grzyby marynowane

    150 g
  • ogórek konserwowy Smak

    100 g
  • cebula

    1 sztuka
  • musztarda

    2 łyżki
  • majonez

    3-4 łyżki
  • sól do smaku

  • pieprz do smaku

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Sos tatarski foto
Ogórki konserwowe osączamy na sitku z płynu, kroimy w drobną kostkę. Grzybki wyjmujemy ze słoika, osączamy z zalewy, kroimy w drobną kostkę lub w malakserze (ważne aby nie zmiksować zbyt drobno). Średniej wielkości cebulę obieramy z łupin, kroimy drobniutko w kostkę.
Krok 2 - Sos tatarski foto
W słoiczku (może być po majonezie) umieszczamy pokrojone ogórki, grzybki i cebulkę, dodajemy 3-4 łyżki majonezu oraz 2 łyżeczki musztardy, mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem według własnego smaku, mieszamy.
Krok 3 - Sos tatarski foto
Sos najlepiej jest schłodzić w lodówce przed podaniem. Wyjmujemy sos z lodówki, mieszamy i wykładamy do miseczki, podajemy

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (32)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Aannkaa82 11.02.2014 20:53
Ja nie przepadam ale moja rodzinka uwielbia :) U mnie jest jeszcze z jajkiem :)
Beatris 25.01.2014 14:13
Doskonały sosik, bardzo go lubię:)
Beata23 20.01.2014 14:31
pych z szynką lub jajkiem
RenataZ-et 13.01.2014 21:27
super dodatek do wędliny
Róża1 10.01.2014 10:35
wspaniały i bardzo smaczny sosik:-)
Katarzyna59 31.12.2013 15:52
fajny sos,
Wafelek2601 25.12.2013 10:39
Bardzo lubię sos tatarski
Mati13 10.12.2013 20:58
bardzo lubię ten sos
Malinka 21.09.2013 19:15
Osobiście bardzo lubię:)
ankaryba 06.08.2013 08:10
bardzo lubię :-)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat