Przepis i sposób przygotowania na: sos serowy z goudą
1. W rondlu zagotować śmietanę do zup.
2. Ser zetrzeć na drobnych oczkach, dodać do śmietany wraz z masłem. Mieszać na wolnym ogniu aż ser się roztopi.
3. Następnie dodać przyprawy do smaku.
śmietana |
1 szkl
|
masło |
2 łyż
|
ser zóty gouda |
15 dkg
|
gałka muszkatałowa |
1 łyżeczka
|
1. W rondlu zagotować śmietanę do zup.
2. Ser zetrzeć na drobnych oczkach, dodać do śmietany wraz z masłem. Mieszać na wolnym ogniu aż ser się roztopi.
3. Następnie dodać przyprawy do smaku.
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: