Sos pomidorowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • woda

    2 szklanki
  • przecier pomidorowy

    1/2 szklanki
  • mąka

    2 łyżki
  • śmietana

    4 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wodę zagotowujemy, gdy zacznie wrzeć dodajemy przecier pomidorowy. Śmietanę łączymy z mąką i hartujemy wrzątkiem, zaprawiamy nią sos. Sos doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Dodajemy posiekaną natkę pietruszki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (18)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
RenataZ-et 15.11.2013 20:51
smaczny dodatek
Wafelek2601 07.08.2013 21:52
Robię taki do gołąbków i klopsików
IKrakowianka 21.04.2013 21:25
super do gołąbków
agnieszka214 18.02.2013 00:17
fajny sosik
Kas2 08.03.2012 13:27
czasem robię w ten sposób oszukaną pomidorówkę :)
Iwusia 12.08.2011 23:28
szybki i smaczny :)
Karolina69 24.07.2011 09:14
fajne
Karolina69 23.07.2011 10:35
fajne
marcia71 13.04.2011 10:21
bardzo lubię pomidory
szajba2 28.03.2011 16:07
jestem pod wrażeniem

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat