Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos pieczrkowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pieczarki 30 dkg
woda 1 litr
kostka rosołowa 1 szt
mąka 2 łyżki
Kucharek przyprawa do potraw
pieprz
sól
smalec
śmietana 12% 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Sos pieczrkowy

Kroki postępowania

1
Pieczarki myjemy , obieramy, kroimy w większe kawałki,
Krok 1 - Sos pieczrkowy foto
2
Do garnka wlewamy litr wody, następnię wrzucamy kostkę rosołową, zagotować. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz, na gorący tłuszcz wkładamy pokroijone pieczarki, lekko doprawiamy kucharkiem podsmażamy,
Krok 2 - Sos pieczrkowy foto
3
gdy będą wysmażone , przekładamy do bulionu , Mąkę rozmyrdać w zimnej wodzie i wlewamy do wywaru. Zagotować , na sam koniec dodajemy dwie łyżki śmietany, doprawiamy kucharkiem, pieprzem , solą.
Krok 3 - Sos pieczrkowy foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Łukasz15 18.10.2012 23:02
Smaczny sosik
Wafelek2601 20.09.2012 09:47
Bardzo lubię sos pieczarkowy
andrzej10 14.09.2012 12:37
super
Motorek 06.09.2012 07:38
mój ulubiony

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak