Sos pieczeniowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kostka do sosu pieczeniowego

    3 sztuki
  • śmietana

    300 mililitrów
  • mąka ziemniaczana

    3 łyżki
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • kucharek w płynie

    do smaku
  • zioła prowansalkie Prymat

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Gotujemy litr wody, dodajemy kostki . Gotujemy dodajemy śmietanę. Następnie dodajemy mąkę rozmięszaną w niewielkiej ilości zimnej wody, dodajemy do sosu. Doprawiamy do smaku.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Małgorzata77 12.06.2011 09:01
najlepszy do wszystkiego

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat