SOS PAPRYKOWY

SOS PAPRYKOWY

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

mała łyż.

gniazd

mała puszka

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • papryka czerwona

    4 KG
  • papryczka chili

    400 g
  • ocet

    1 szk
  • olej

    1/2 szk
  • cukier

    1/2 kg
  • przecier pomidorowy

    60 g
  • czosnek

    1/2 szt
  • Liść laurowy suszony Prymat

    7 szt
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania SOS PAPRYKOWY

papryczki oczyścić pokroić, czosnek obrać, wszystko zmielić maszynką. Wszystkie produkty wymieszać i gotować 15 minut ciągle mieszając, na koniec dodać łyżkę soli. Gorący sos nalewać do słoików i zakręcać

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Izka192 23.10.2013 10:57
Robię podobny jest super.
Cranberry 21.10.2013 15:57
fajny sosik :)
TEtalicha 04.12.2012 21:29
hihihhi mam do dużooo i korzystam ciagle
Habibi 17.08.2012 08:22
właśnie jestem na etapie zbierania się do produkcji podobnego sosu :) zaraz jadę na targ po produkty - i do garów :)
Konczi 13.08.2012 00:42
ciekawe
tom 12.08.2012 15:03
fajne
edita15 12.08.2012 15:00
pycha
anja3107 12.08.2012 14:51
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat