Sos miodowo - musztardowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • musztarda

    1 łyżka
  • miód płynny

    1 łyżka
  • ocet jabłkowy

    1 łyżka
  • oliwa

    1 łyżka
  • sól

    1 szczypta
  • pieprz

    1 szczypta
  • Zioła prowansalskie suszone Prymat

    1 szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Oliwę z oliwek (można zastąpić zwykłym olejem) wymieszać z płynnym miodem i musztardą do uzyskania jednolitej konsystencji. Dolać octu i przyprawić solą i pieprzem do smaku. Można dodać także ulubionych ziół np. bazylia, oregano. Idealnie smakuje z różnego rodzaju sałatkami, kanapkami, czy pizzą. Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat