Sos maltański

Sos maltański

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • majonez

    1 szklanka
  • sok z pomarańczy

    1 łyżka
  • pokrojona skórka pomarańczowa

    1 łyżka
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Sos maltański

Skórkę pomarańczową sparzyć, usunąć z niej białą część, resztę drobno pokrajać, a następnie wymieszać z majonezem i sokiem pomarańczowym.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Mariusz10 11.04.2011 23:02
chętnie wypróbuję, a z czym go podawać?

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat