Sos malinowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • maliny świeże

    700 gram
  • cukier

    50 gram
  • sok z cytryny

    1 łyżka
  • mąka kukurydziana

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Maliny zmiksować i przecedzić od miąszu, by został sam sos. Wlać do rondelka, dodać cukier, zagotować po czym dać ogień na minimum. Mąkę rozpuścić w soku z cytryny, dodać na koniec gotowania do sosu i czekać, trzymając na wolnym ogniu aż zgęstnieje. Pyszny nako dodatek do sernika, makowca, szarlotki ;)

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Marta98 07.01.2011 20:32
do lodów super
Krzysztof42 11.11.2010 17:09
no i fajnie
anja3107 01.10.2010 08:11
mniam mniam
Ewa109 23.09.2010 06:56
super przepis:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat