Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos koperkowy do gołąbków

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

woda 0,5 litra
kostka rosołowa 1 szt.
marchewka 3-4 szt.
śmietana 3-4 łyżeczki
koperek

Porada

Ja do sosu użyłam "sosu własnego", w którym piekły się gołąbki, ale gdyby np. zabrakło to można w ten sposób szybko dorobić sosu :) Sosik pyszny też do pulpecików.

Przepis i sposób przygotowania na: Sos koperkowy do gołąbków

Z wody i kostki rosołowej przygotowujemy bulion, w którym gotujemy pokrojoną w kostkę marchewkę. Następnie sos zagęszczamy mąką rozrobioną w zimnej wodzie. Dodajemy śmietanę. Doprawiamy do smaku wg uznania, a na koniec dodajemy posiekany koperek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

asiczekz 25.02.2015 23:53
Z gołąbkami zapewniam - jest pysznie :) ja z kolei nie jadłam z jajkami :)
miodunka 25.02.2015 17:07
Dobry pomysł
Gracer 24.02.2015 19:47
fajny przepis
Aleksandra/Olcia 24.02.2015 19:13
sos koperkowy kojarzy mi się z jajkami na twardo,z gołąbkami nie próbowałam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak