Sos koperkowy

Sos koperkowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • koperek

    1 pęczek
  • masło

  • mąka

    2 łyżeczki
  • rosół

    1 szkl.
  • smietana 18%

    4 łyżki
  • sól do smaku

Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Sos koperkowy

Koperek opłukać i drobno posiekać. W rondelku rozetrzeć surowe masło z mąką rozprowadzić gorącym rosołem i mieszając zagotować. Następnie dodać koperek, śmietanę, sól do smaku i razem podgrzać ale nie gotować. Gotowym sosem polać ziemniaki.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat