Sos koloru łososiowego

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • majonezu

    6 łyżek
  • keczupu pikantnego

    6 łyżek
  • czosnku

    3-4 ząbki
  • koperku

    1 pęczek
  • Zioła prowansalskie suszone Prymat

    do smaku
  • jogurt naturalny

    6 łyżek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Koperek drobno siekamy, czosnek przeciskamy przez praskę. Wszystkie składniki sosu dokładnie ze sobą mieszamy. Doprawiamy ziołami prowansalskimi.
Super szybki i pikantny sos np. do potraw z grilla.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Małgorzata77 06.06.2011 11:50
cudny kolorek sosu i apetycznie wygląda
Mati13 15.02.2011 10:05
fajny:)
IlonaAlbertos 19.01.2011 23:04
Robię podobny sos, jest pyszny.
Aida 21.11.2010 10:29
to prawda, można jeść łyżeczkami :)
stokrotka 20.11.2010 17:14
pyszny
Aida 16.11.2010 10:39
hmmm można i bez czosnku,ale dla mnie czosnek to podstawa :)
Karolina92 16.11.2010 10:07
robie bardzo podobny, ale bez czosnku :)
Aida 30.07.2010 15:07
bardzo się cieszę że smakował :)
wedith1 29.07.2010 22:18
Pyszny sosik!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat