Sos jagodowy do ciasta i nie tylko

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jagody

    1 szkl
  • Żelatyna wieprzowa Prymat

    3 łyżeczki
  • woda

    1/4 szkl
  • cukier

    2-3 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jagody z cukrem i łyżką wody podgrzewamy rondelku , lekko rozgniatamy widelcem , by puściły sok . Żelatynę zalewamy 3-4 łyżkami zimnej wody , aby napęczniała , potem rozpuszczamy we wrzątku .Wlewamy do jagód . Sosem tym możemy polać srniki , babeczki z kremem lub dowolne ciasto .

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
nutellla 11.10.2013 13:06
takiego nie próbowałam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat