Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos jagodowy do ciasta i nie tylko

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jagody 1 szkl
Żelatyna wieprzowa Prymat 3 łyżeczki
woda 1/4 szkl
cukier 2-3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Sos jagodowy do ciasta i nie tylko

Jagody z cukrem i łyżką wody podgrzewamy rondelku , lekko rozgniatamy widelcem , by puściły sok . Żelatynę zalewamy 3-4 łyżkami zimnej wody , aby napęczniała , potem rozpuszczamy we wrzątku .Wlewamy do jagód . Sosem tym możemy polać srniki , babeczki z kremem lub dowolne ciasto .

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

nutellla 11.10.2013 13:06
takiego nie próbowałam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak