Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos grzybowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

grzyby leśne 1 kg
smietana 18% 1 szt
margaryna w kostce 1/2 kostka
sól do smaku
koperek do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sos grzybowy

Masło rozpuścic w garnku. Grzyby rozmrozić, pokroic i dodac do masełka. Swieże grzyby oczyscic umyc i pokroić. Dodac sól. Dokładnie wymieszac. Gotować 20 minut. Na końcu dodac śmietanę rozprowadzoną w niewielkiej ilości sosu. Dodac pieprz. Pogotować kilka minut. Posypac pokrojonym koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak