Sos do gołąbków Gosi

Sos do gołąbków Gosi

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cebula biała

    1 szt
  • planta

    1 łyżka
  • koncentrat pomidorowy

  • sól

  • śmietana 18 proc

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do garnka włożyć plantę lub masło, cebulę pokroić w talarki wrzucić do garnka do tego szczypta soli i pieprzu, położyć na to gołąbki, zalać wodą, tyle, żeby przykryć gołąbki.
Po uduszeniu gołąbków odlać wywar, dodać koncentrat pomidorowy i śmietanę. Zagotować sos, wlać do gołąbków, doprowadzić do wrzenia i wyłączyć.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Wacław

03.09.2011 20:58
fajny przepie,robie tak samo sos do gołąbków ,które uwielbiam !

Małgorzata113

07.04.2011 11:14
świetny przepis

halina17

07.04.2011 11:10
smaczny

halina17

07.04.2011 11:10
smaczny

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat