Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos czekoladowy z rumem i brązowym cukrem

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

czekolada mleczna 80 g
czekolada gorzka 80 g
cukier brązowy 1 łyżeczka
śmietanka 110 ml
rum 40 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Sos czekoladowy z rumem i brązowym cukrem

Wszystkie składniki wymieszaj w rondelku i podgrzewaj na małym ogniu, aż całość stanie się gładka. Przelej do miseczki i podaj np. z gruszkami gotowanymi w syropie cukrowym z dodatkiem wanilii.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cooleczka 17.01.2013 14:49
brzmi wybornie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak