Sos czekoladowy do mięs

Sos czekoladowy do mięs

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • miód pitny

    125 ml
  • cebula

    2 sztuki
  • imbir świeży

    mały kawałek
  • gorzka czekolada

    2 tabliczki
  • Chili pieprz cayenne mielone Prymat

    1/4 łyżeczki
  • wino wytrawne

    250 ml
  • tymianek

    2 (świeży)
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Sos czekoladowy do mięs

Zmieszaj miód i wino ● Dodaj pokrojoną cebulę, tymianek oraz imbir pokrojony w paski ● Zagotuj w małym garnku, aż częściowo zredukujemy płyn ● Gotuj 15-20 minut ● Odcedź ● Przelej do małego garnka ● Dodaj czekoladę w kostkach ● Energicznie mieszaj, aż czekolada się rozpuści, a sos zgęstnieje ● Wsyp pieprz ● Dokładnie wymieszaj na jednolitą masę.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat