SOS CZEKOLADOWY

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mleko

    1,5 szklanki
  • cukier

    1/3 szklanki
  • kakao

    1,5 łyżki
  • jajko

    2 sztuki
  • mąka

    1,5 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do żółtek dodać cukier, rozmieszać, następnie dodać kakao oraz mąkę, rozprowadzić by nie było grudek. Mleko zagotować i stopniowo wlewać do masy. Mieszać i powoli zagotować. Gęsty sos przecedzić. Sos super smakuje do deserów. SMACZNEGO !!!

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat