SOS CZEKOLADOWY

SOS CZEKOLADOWY

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mleko

    1,5 szklanki
  • cukier

    1/3 szklanki
  • kakao

    1,5 łyżki
  • jajko

    2 sztuki
  • mąka

    1,5 łyżki
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania SOS CZEKOLADOWY

Do żółtek dodać cukier, rozmieszać, następnie dodać kakao oraz mąkę, rozprowadzić by nie było grudek. Mleko zagotować i stopniowo wlewać do masy. Mieszać i powoli zagotować. Gęsty sos przecedzić. Sos super smakuje do deserów. SMACZNEGO !!!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat