Sok z winogron

Sok z winogron

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • winogrona

    1 kg
  • woda

    1 szklanka
  • cukier

    do smaku
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Sok z winogron

Winogrona myjemy, odrywamy od gałązek i przekładamy do garnka, lekko ugniatamy, aby puściły sok, zalewamy wodą i gotujemy około 30 min. (aż puszczą sok).

Przecedzamy przez sito.

Uzyskany sok wlewamy do garnka dosładzamy do smaku i gotujemy około 20 min.

Gorący sok przelewamy do wyparzonych butelek.

Butelki wstawiamy do nagrzanego piekarnika nastawionego na 100 stopni i pasteryzujemy 20 min. po tym czasie wyłączamy piekarnik i zostawiamy butelki do wystygnięcia w piekarniku.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Ania321 09.10.2013 11:55
pięknie wygląda i na pewno pyszny :)
noninka77 09.10.2013 09:43
rewelacja:)
Olga_SK 09.10.2013 09:05
Piękna prezentacja! :)
joanna30 09.10.2013 08:52
Mniam, pychota :)
IwonaDD 09.10.2013 08:48
zdjęcie perfekcja :)
Aga-25 09.10.2013 08:04
ładnie wyglądają
Agnieszka-87-25 09.10.2013 07:59
wspaniały a podany świetnie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat