Doradca Smaku logoandPrymat logo
Najlepsze przepisy na grilla SPRAWDŹ

Sok z pigwy

5.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Liczba porcji
Liczba porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pigwa
1 kg
cukier
2 szklanki
cukier waniliowy
1 opakowanie
Sklep Prymat
woda
2 litry

Przepis i sposób przygotowania na: Sok z pigwy

Owoce myję, a następnie przekrajam na pół, usuwam pestki i kroję na plasterki.
Owoce umieszczam w garnku i gotuję przez około 20 minut.
Przestudzone owoce umieszczam w słoiku posypując każdą warstwę cukrem.
Następnie do każdego ze słoików wsypuję pozostały cukier połączony z cukrem waniliowym.
Słoiki zakręcam, a następnie odstawiam do lodówki.
Po kilku dniach pigwa nadaje się idealnie do herbaty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 01.07.2017 15:05
lepsze od cytryny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak