Sok z pigwy

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pigwa

    1 kg
  • cukier

    2 szklanki
  • cukier waniliowy

    1 opakowanie
  • woda

    2 litry
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Owoce myję, a następnie przekrajam na pół, usuwam pestki i kroję na plasterki.
Owoce umieszczam w garnku i gotuję przez około 20 minut.
Przestudzone owoce umieszczam w słoiku posypując każdą warstwę cukrem.
Następnie do każdego ze słoików wsypuję pozostały cukier połączony z cukrem waniliowym.
Słoiki zakręcam, a następnie odstawiam do lodówki.
Po kilku dniach pigwa nadaje się idealnie do herbaty.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
w mojej kuchni 01.07.2017 15:05
lepsze od cytryny

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat