Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sok z jeżyn

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jeżyny 5 kg
cukier 2 kg
goździki mielone 1 łyżeczka
woda 4 litry do sokownika

Przepis i sposób przygotowania na: Sok z jeżyn

Jeżyny przepłukać delikatnie na sicie pod bieżącą wodą. Wsypać do sokownika, przesypując cukrem. Wodę doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień i parować owoce do wytworzenia soku. Sok zlać do garnka, dodać zmielone goździki i wlewać gorący do butelek.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mniam 15.01.2017 09:31
Też mam taki soczek w piwnicy. Pyszny!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak