Sok z aronii Ewy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • aronia

    2 kg
  • cukier

    2 kg
  • woda

    4 szkl
  • sok z cytryny

    1/2 szklanka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z 1kg cukru i 4 szklanek wody gotujemy syrop na małym ogniu. Do wrzątku wsypujemy owoce aronii wcześniej przymrożone , doprowadzamy do wrzenia, zestawiamy z ognia i odstawiamy na 24 godziny. Następnie przecedzamy syrop przez gęste sito, dodajemy sok z cytryny i wolno doprowadzamy go do zagotowania. Gorący rozlewamy do słoików. Można pasteryzować ok 10 min .

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
agaK. 20.08.2012 13:13
i pyszny:)
V_kuchareczka 20.08.2012 11:36
super
iwa643 20.08.2012 07:30
zdrowy na zimę

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat