Soczysta rumiana karkówka

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • sól

    1 łyżeczka
  • pieprz

  • ogórki kiszone

    2 łyżeczki suszone kiszone
  • chili

    suszona w płatkach
  • oliwa

    1 łyżka
  • ocet balsamiczny

    1 łyżka
  • wino czerwone wytrawne

    3 łyżki
  • cukier brązowy

    1 łyżeczka
  • karkówka

    3-4 bez kości
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Składniki marynaty wymieszać w naczyniu, wszystkie plastry mięsa namoczyć z obu stron i pozostawić na ok 2 godziny w marynacie.
Rozgrzać patelnię i ułozyć mięso, przyrumienić z obu stron, podlać marynatą ( można jeszcze dodać odrobinę wina) dusić pod przykryciem ok 30 min, obrócić po 15 min i podlać niewielką ilością wody.

Podawać z pieczonymi ziemniaczkami i Surówką z kiszonej kapusty.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Beata999 02.03.2014 20:25
Bardzo ładna.
IZABELA29 02.03.2014 20:24
uwielbiamy takie mięsko
Christopher 02.03.2014 20:10
Wygląda bardzo pociągająco.
adelajda 02.03.2014 18:37
dobra karkóweczka :)
DorotaZ 02.03.2014 17:23
Aż ślinka cieknie:)
eMMe 02.03.2014 15:47
Dla mnie pycha:)
Milka100 02.03.2014 15:26
ale rumiana i smaczna:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat