Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Soczysta pierś faszerowana

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Lista składników

pierś z kurczaka 1 kg

Marynata

oliwa 300 ml
zioła
Papryka słodka mielona Prymat
Czosnek suszony Prymat
sól i pieprz

Farsz

usmażone pieczarki 30 dag
ser żółty 50 dag

Porada

Zamiast farszu pieczarkowo serowego można dodać ser mozzarella i suszone pomidory lub szpinak jak kto lubi. :) A piersi przepyszne rozpływają się w ustach moi domownicy nie mogą się najeść, gdy zrobię

Przepis i sposób przygotowania na: Soczysta pierś faszerowana

Robimy marynatę, podwójną pierś z kurczaka dzielimy na 4 równe części, nacinamy kieszonki do faszerowania wkładamy do miseczki zalewamy marynatą i wkładamy na całą noc do lodówki. Potem podsmażamy pieczarki, ser ścieramy na grubych oczkach ( jeśli mamy w kawałku). Do każdej kieszonki wsadzamy troszkę sera żółtego potem usmażonych pieczarek i znów sera żółtego i spinamy wykałaczką dziurkę aby nam nie wyleciał farsz podczas pieczenia. Układamy nafaszerowane piersi w naczyniu żaroodpornym i zalewamy marynatą w której mieliśmy pierś całą noc. Wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w 200 stopniach 45 min i drugie 45 min w 180 stopniach. Życzę Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak