Przepis i sposób przygotowania na: śmietanowiec
Białka oddzielamy od żółtek. Białka ubijamy na sztywno i dodajemy cukier. Następnie miksujemy z żółtkami i mąką i proszkiem do pieczenia i kakao. Przy miksowaniu z mąką należy pamiętać aby odbywało się to bardzo po woli.Blachę natłuszczamy i ciasto wlewamy do niej. Pieczemy 30 minut w temperaturze 160 stopni.
BISZKOPT 2:
Białka ubijamy z cukrem,dodajemy żółtka i mąkę z proszkiem do pieczenia.Przelewamy do natłuszczonej formy. Pieczemy 15 minut w temperaturze 160 stopni.
MASA:
Galaretki rozpuszczamy we wrzątku. Każdą w 250ml. Odstawiamy do całkowitego zastygnięcia. Kroimy w kostkę. śmietanę ubijamy na sztywno,łączymy z cukrem pudrem oraz galaretkami.
PRZEKŁADANIE:
Biszkopt kakaowy kroimy na pół. Na spodnia część wkładamy połowę bitej śmietany.Przykrywamy biszkoptem białym. Znów bita śmietana i biszkopt ciemny.
Na wierzch polewa czekoladowa przygotowana zgodnie z opisem na opakowaniu. Całość posypujemy migdałami i wiórkami kokosowymi.
GOTOWE