Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śmietankowa Fantazja

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Krem

śmietanka 30 % 500 ml
cukier puder 5-10 dag
kakao 50 g

Dodatki

bakalie 40 g
beza 8 szt
orzechy włoskie 50 g

Porada

Ubijając śmietankę, należy zwrócić uwagę na długość ubijania, w przeciwnym razie uzyskamy masło.

Przepis i sposób przygotowania na: Śmietankowa Fantazja

Schłodzoną śmietankę wlać do wysokiego naczynia, a następnie ubijać, dodać cukier puder i dalej ubijać. Z tak przygotowanego kremu odbieramy część i przekładamy do innej miseczki, gdzie dodajemy kakao i łączymy te dwa składniki. Przygotowujemy sobie pucharki i i na dno układamy sparzone i osuszone bakalie, orzechy oraz pokruszoną jedną bezę, następnie nakładamy pierwszy z kremów, czy to jasny czy też ciemny. Na wierzch kładziemy bezę, posypujemy jeszcze rodzynkami do dekoracji. Całość wkładamy do lodówki na około 25-30 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak