smażony filet z kaczki

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z kaczki

    2 szt
  • Kucharek przyprawa uniwersalna

    do smaku
  • Czosnek suszony Prymat

    do smaku
  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Filet z kaczki dokładnie umyć. Następnie natrzeć go czosnkiem oraz olejem. Smażyć na patelni z obu stron. Przyprawić do smaku kucharkiem wg uznania. Następnie włożyć do piekarnika na 10 minut w 180 stopniach. Podawać do obiadu z sałatką i ziemniakami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (12)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
IwonaKa 31.05.2013 23:19
pyszności,uwielbiam kaczkę tak przyrządzoną
Zosia1 25.04.2013 14:31
bardzo lubię tak przyrządzone mięso
Katarzyna59 16.04.2013 18:34
smaczna potrawa
Aannkaa82 28.03.2013 20:09
Wyglada bardzo apetycznie.
ONY_za_kare 23.03.2013 19:01
pyszne mięsko
Ela15 20.03.2013 11:51
rewelacja,pycha
Ada-Gaba 16.03.2013 10:33
znakomite danie
Alex_M 24.02.2013 11:37
super!
Alex_M 24.02.2013 11:36
super!
Dorota59 13.02.2013 21:40
dobre jest mięso z kaczki

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat