Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Smażony chleb

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

chleb 6 kromek
jaja 2-3 szt
olej do smażenia
cukier do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Smażony chleb

Jajka rozbijamy i roztrzepujemy, możemy dolać odrobinę mleka lub wody, a następnie maczamy w nich pokrojony na kromki chleb, najlepiej czerstwy. Tak przygotowany smażymy na rozgrzanym oleju z każdej strony aż nabierze ładnej złotobrązowej barwy. Podajemy gorący posypany cukrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

eMMe 20.01.2014 14:48
Nigdy nie jadłam smażonego chleba na słodko. Muszę kiedyś spróbować
halina17 20.01.2014 12:35
Ja lubię nie na słodko tylko pikantnie, dodaję do roztrzepanego jajka sól , pieprz , zioła prowansalskie i zajadam z keczupem.
sasanka 20.01.2014 12:11
za dzieciaka jadłam tego tony :D jeszcze wysmarowane grubą warstwą musztardy :D
dada 20.01.2014 11:25
super :) mniam mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak