Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Smażone zielone pomidory

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

zielone pomidory 2 szt
mąka 100 gr
sól do smaku
pieprz do smaku
masło 100 gr
cukier 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Smażone zielone pomidory

Zielone pomidory należy pokroić w dość grube plasterki i odsączyć wychodzącą z nich „wodę” na papierze. W półmisku wymieszać mąkę ze szczyptą soli,pieprzu i cukru. Każdy plasterek pomidora obtoczyć w mące, lekko przygnieść by dobrze pokrył się panierką i smażyć do zarumienienia na maśle.Podawać gorące!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 09.10.2015 21:08
Taka obróbka usuwa tomatynę?
marzencia2007 03.10.2013 10:41
ciekawe, nigdy nie robiłam takich pomidorów
adelajda 22.06.2013 18:22
zapowiada się ciekawie
aisoglam 26.05.2013 11:11
Bardzo fajny pomysł na pomidory! Pewnie smaczne :)
ONY_za_kare 27.04.2013 07:19
ciekawa propozycja!
Konczi 17.04.2013 19:05
nigdy takich nie jadłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak