Smażone zielone pomidory

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • zielone pomidory

    2 szt
  • mąka

    100 gr
  • sól do smaku

  • pieprz do smaku

  • masło

    100 gr
  • cukier

    1/2 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Zielone pomidory należy pokroić w dość grube plasterki i odsączyć wychodzącą z nich „wodę” na papierze. W półmisku wymieszać mąkę ze szczyptą soli,pieprzu i cukru. Każdy plasterek pomidora obtoczyć w mące, lekko przygnieść by dobrze pokrył się panierką i smażyć do zarumienienia na maśle.Podawać gorące!

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Klausia 09.10.2015 21:08
Taka obróbka usuwa tomatynę?
marzencia2007 03.10.2013 10:41
ciekawe, nigdy nie robiłam takich pomidorów
adelajda 22.06.2013 18:22
zapowiada się ciekawie
aisoglam 26.05.2013 11:11
Bardzo fajny pomysł na pomidory! Pewnie smaczne :)
ONY_za_kare 27.04.2013 07:19
ciekawa propozycja!
Konczi 17.04.2013 19:05
nigdy takich nie jadłam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat