Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Smażone żeberka obiadowe

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żeberka wieprzowe pół kg
cebula biała 4 szt
Czosnek suszony Prymat
sól
pieprz
Bazylia suszona Prymat
olej do smażenia
Papryka słodka mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Smażone żeberka obiadowe

Żeberka wieprzowe u mnie w paskach dokładnie myję i osuszam papierowym ręcznikiem, na patelnie wlewam olej, gdy się nagrzeje smażymy żeberka z obu stron na rumiany kolor, w tym czasie cebulę obieramy i kroimy w piórka, gdy żeberka będą podsmażone dodajemy do nich pieprz, sól, czosnek granulowany i cebulę, podlewamy odrobiną wody i dusimy pod przykryciem na małym ogniu pól godz. Nastepnie do żeberek dodajemy resztę przypraw i dodajemy łyżkę oleju i odrobinę wody, nadal trzymamy pod przykryciem. Żeberka będą gotowe gdy będą już odpowiednio miekkie, gdy mięso będzie sie widocznie oddzielać od kości.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Megg 12.03.2014 13:36
pyszny obiadek
halina17 12.03.2014 11:31
Dobry obiad.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak