Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

smażona poledwica

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

polędwica 40 dkg
oliwa 1/4 szklanki
olej 2 łyzki
masło 2 dkg
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: smażona poledwica

umytą i suchą polędwicę smaruję oliwą i odstawiam w chłodne miejsce na godzinę. Następnie obsmażam polędwicę na dużym ogniu i mocno rozgrzanym oleju. Po tym , smażę polędwicę z każdej strony około 8 minut, ale juz na mniejszym ogniu. Patelnię zdejmuję z ognia, polędwicę trzymam jeszcze w naczyniu koło 5 minut, co jakiś czas mięso obracam i oprószm solą i pieprzem. Podaję polędwicę w kawałkach z wiórkami zimnego masła.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

andżelika1 11.08.2012 16:04
pycha
SmacznaPyza 07.08.2012 20:09
a polędwica jaka - wołowa czy wieprzowa? i co to znaczy w kawałkach - plastry czy jak?
Aneta41 07.08.2012 18:30
pyszna taka polędwiczka
sznycel 07.08.2012 18:27
smakuje z ziemniakami i surówką

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak