Smarowidło z kaszy i jajek

Smarowidło z kaszy i jajek

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Często pomysły na dania przychodzą w nocy. Czasami notujemy, jednak w większości przypadków gotujemy. Ten wpadł nam do głowy jakoś po pierwszej. Trzeba było szybko działać. Rano tuż-tuż, a śniadanie to podstawa.

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składniki:

  • kasza orkiszowa

    50 gramów
  • kasza gryczana

    50 gramów
  • jajka

    5 sztuk
  • por (biała część)

    1 sztuka
  • natka pietruszki

    2 łyżki
  • przyprawa w płynie

    1 łyżeczka
  • majonez

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kasze gotujemy wg przepisu. Osączamy, studzimy.
Jajka gotujemy na twardo, rozgniatamy widelcem.
Pora siekamy, parzymy, osączamy, studzimy.
Natkę siekamy.
Wszystkie składniki łączymy z majonezem, do smaku doprawiamy solą, pieprzem i przyprawą w płynie.

R'n'G Kitchen
W przepisie użyliśmy białą kaszę gryczaną.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

bietka

05.02.2019 14:43
Bardzo ciekawy przepis na smarowidło :)

Bożena Matuszczyk

04.02.2019 10:09
Gratuluję pomysłu .Smakowite smarowidło.;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat