Smalczyk do ziemniaków

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • smalec

    200 gram
  • cebula

    2
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Smalec roztapiamy, dodajemy pokrojoną w kostkę cebule i rumienimy. Przelewamy do glinianego naczynka i ostudzony wkładamy do lodówki. Doskonały dodatek do tłuczonych ziemniaków do obiadu lub jajecznicy. Zamiast smalcu można użyć słoniny i dodać powstałe skwarki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
IwonaKa 17.12.2012 23:57
lubię też czasem z chlebkiem

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat