Smaki wiosny, czyli sałatka z tuńczykiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Sos

  • jogurt naturalny

    10 łyżek
  • sok z cytryny

    1 łyżka
  • Bazylia suszona Prymat

    1 łyżeczka
  • Koperek suszony Prymat

    1 łyżeczka

Pozostałe składniki

  • sałata lodowa

    1 główka
  • tuńczyk w sosie własnym

    1 puszka
  • kukurydza w puszce

    1/2 puszki
  • ogórek

    1 sztuka
  • rzodkiewka

    1/2 pęczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Sałatę myjemy i rozdzielamy na liście, które odkładamy do wyschnięcia. Następnie rwiemy je na małe kawałeczki i wrzucamy do miski. Tuńczyka odsączamy i wykładamy na sałatę. Następnie odsączamy kukurydzę i również ją układamy na sałacie. Rzodkiewkę i ogórka kroimy w półplasterki i dodajemy do sałatki. Jogurt mieszamy z sokiem z cytryny oraz ziołami i polewamy nim sałatkę. i gotowe :)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat