smaczna biała kiełbasa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • biała kiełbasa

    1/2 kg
  • cebula biała

    3 szt
  • miód

    1 łyżeczka
  • majeranek

    1 łyżeczka
  • miód1

    1 łyżeczka
  • smalec

    1 łyżka
  • piwo jasne

    1/4 butelki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebule kroimy w plastry i układamy w naczyniu żaroodpornym posmarowanym smalcem lub innym tłuszczem. Miód rozpuszczamy w piwie a kiełbase delikatnie nakłuwamy wykałaczką. Ułożoną cebule, na niej kiełbasę zalewamy przygotowaną mieszanką piwną i układamy na wierzch ponownie cebule. posypujemy majerankiem. pieczemy ok 15-20 min w temp 180-200 stopni.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat