Słone paluszki

Słone paluszki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ciasto frnacuskie

    1 sz
  • jajko

  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Słone paluszki foto
Ciasto francuskie kroimy na cienkie paski , smarujemy rozbełtanym żółtkiem z jednej strony i posypujemy solą morską .
Krok 2 - Słone paluszki foto
. Następnie skręcamy z obu stron na przemian aż powstanie spiralka .
Krok 3 - Słone paluszki foto
Układamy na blaszce z piekarnika i pieczemy w temp 200 C około 12-15 minut. Polecam jako przekąska .

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
RenataZ-et 28.03.2013 15:12
świetna przekąska
Łukasz15 27.12.2012 13:42
super
Wafelek2601 13.11.2012 13:23
Ciekawe
pycia9 06.11.2012 16:53
super przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat