Przepis i sposób przygotowania na: Słodko-pikantna grillowana karkówka podana z ryżem curry w sosie pomidorowym oraz słodką sałatką z mango na czele
Karkówke przyprawić, zostawić na grillu. Grillować tak jak lubimy najbardziej. Nasza była krwista. Następnie polać sosem chili z ananasem. Mango oraz warzywa dokładnie umyć. Kukurydze odcedzić. Liście sałat porwać na kawałki. Ogórka pokroić w drobną kosteczkę, natomiast mango w większe kawałki. Produkty na sałatkę włożyć do większej miski wszystko wymieszać, dodać sos winegret. Ryż gotować wg opisu na opakowaniu. Zwykle ok. 35 min. Potem zabarwić curry i polać sosem chili pomidorowy.
Wszystko gotowe! Specjalne połączenie słodko-pikantnego mięsa idealnie komponuje się z słodko-kwaskowatą sałatką, która delikatnie niweluje ostry smak :-)