Słodko-pikantna grillowana karkówka podana z ryżem curry w sosie pomidorowym oraz słodką sałatką z mango na czele

Słodko-pikantna grillowana karkówka podana z ryżem curry w sosie pomidorowym oraz słodką sałatką z mango na czele

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mango

    1
  • kukurydza w puszce

  • ogórek sałatkowy

    pół
  • mozzarella małe kulki

    opakoanie
  • sok z cytryny

    z połowy
  • roszponka

    kilka liści
  • sałata lodowa

    kilka liści
  • sałata masłowa

    kilka liści
  • sos pomidorowy chili

    do smaku
  • Grill przyprawa pikantna Prymat

    do smaku
  • oliwa

    3 łyżki
  • karkówka

    0.5 bez kości
  • ryż brązowy

    2 torebki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Sos winegret : sok z połowy cytryny doprawiony pieprzem + ok. 3łyżki oliwy z oliwek


Karkówke przyprawić, zostawić na grillu. Grillować tak jak lubimy najbardziej. Nasza była krwista. Następnie polać sosem chili z ananasem. Mango oraz warzywa dokładnie umyć. Kukurydze odcedzić. Liście sałat porwać na kawałki. Ogórka pokroić w drobną kosteczkę, natomiast mango w większe kawałki. Produkty na sałatkę włożyć do większej miski wszystko wymieszać, dodać sos winegret. Ryż gotować wg opisu na opakowaniu. Zwykle ok. 35 min. Potem zabarwić curry i polać sosem chili pomidorowy.

Wszystko gotowe! Specjalne połączenie słodko-pikantnego mięsa idealnie komponuje się z słodko-kwaskowatą sałatką, która delikatnie niweluje ostry smak :-)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
paulina2157 30.06.2013 09:08
inspirujący przepis
SmakolykiJoanny 30.06.2013 07:36
Dużo wszystkiego :) Uwielbiam karkówkę w sosie .

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat