Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Słodko-pikantne żeberka z piekarnika

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

żeberka wieprzowe 1,3 kg
cebula czerwona 3 szt

marynata

Coca-Cola 0,5 szklanki
keczup pikantny 4 łyżki
oliwa z suszonych pomidorów 2 łyżki
cukier 1 płaska łyżeczka
Gorczyca biała cała Prymat 1 łyżka
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżka
sól 1 płaska łyżeczka
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Słodko-pikantne żeberka z piekarnika

Kroki postępowania

1
Żeberka myjemy, osuszamy i kroimy na kawałki z 2-3 kostkami. Ziarna gorczycy lekko rozgniatamy i mieszamy z pozostałymi składnikami marynaty. W marynacie obtaczamy kawałki mięsa, układamy w naczyniu żaroodpornym i odstawiamy na kilka godzin do lodówki.
Krok 1 - Słodko-pikantne żeberka z piekarnika foto
2
Cebule obieramy i układamy na zamarynowanych żeberkach. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 170-180 stopni C i pieczemy ok. 80 min.
Krok 2 - Słodko-pikantne żeberka z piekarnika foto
3
Żeberka podajemy na gorąco od razu po upieczeniu.
Krok 3 - Słodko-pikantne żeberka z piekarnika foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krzysztof15 16.05.2016 09:54
bardzo lubię
Anna169Hosz 15.05.2016 22:20
Chętnie bym się poczęstowała.
krokus 15.05.2016 20:45
dobre mięsko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak