Przepis i sposób przygotowania na: SŁODKIE RULONY W MUSIE JABŁKOWYM
Mieszając dodaj tyle mąki, aby powstało ciasto o konsystencji śmietany. Odstaw na 15 minut. Jabłka obierz, drobno pokrój, zalej sokiem wyciśniętym z cytryny i 1/2 szklanki wody. Rozgotuj, przypraw cukrem. Całość zmiksuj na gładki mus. rozgrzej patelnię, nasmaruj olejem. Wlewaj małe porcje ciasta, rozprowadzaj po całej patelni i smaż naleśniki na złoty kolor. Żółtka jajka utrzyj z łyżką cukru wymieszaj z serkiem. Połącz z pianą ubita z białek. Masa tą smaruj naleśniki, zwijaj w rulony. Mus jabłkowy przelej do formy żaroodpornej. Na nim układaj naleśnikowe rulony. Posyp brązowym cukrem. Zapiekaj 5 - 7 minut w temperaturze 200 stopni.