Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śliwkowa surówka

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

śliwki węgierki 40 dag
jabłko 4 szt.
cytryna 1 szt
słonecznik łuskany 5 łyżek/prażony
sok z pomarańczy 200 ml
cukier waniliowy 1 szt
cukier puder 4 łyżki
mięta liście

Przepis i sposób przygotowania na: Śliwkowa surówka

Wykonanie:
Śliwki i jabłka dokładnie umyć, oczyścić z pestek, cienko pokroić i skropić sokiem z cytryny. Następnie polać sokiem z pomarańczy, pocukrować, wymieszać i odstawić w chłodne miejsce na pół godziny. Ozdobne miseczki posypać posiekaną zieleniną, przełożyć surówkę, posypać prażonym słonecznikiem, można również podać z bitą śmietaną jako sałatkę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bietka 26.08.2017 21:56
bardzo fajny przepis :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak