Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ślimaczki francuskie z twarożkiem i żurawiną

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 arkusz
cukier waniliowy 2 op.
cukier 4 łyżki
jajko 1
żurawina
twaróg 200 (śmietankowy)

Przepis i sposób przygotowania na: Ślimaczki francuskie z twarożkiem i żurawiną

Ciasto francuskie rozwinąć z opakowania.
Ser śmietankowy doprawić cukrem waniliowym i rozsmarować na cieście.
Posypać suszoną żurawiną i cukrem - zwinąć w zgrabny i dość ścisły rulon.
Blachę wyścielić papierem do pieczenia.
Roladę pokroić w dość grube krążki i układać na przygotowanej blasze.
Jajko roztrzepać, posmarować nim wierzch każdego ślimaczka, posypać cukrem.

Piec w temperaturze 200*c przez 20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Habibi 07.10.2012 12:25
Moje ślimaczki zniknęły w mgnieniu oka - a najsmaczniejsze były na ciepło :)
miroslawa 07.10.2012 07:03
super
Goya 06.10.2012 13:08
ciekawe
Marta1986 06.10.2012 13:06
pycha
agnieszka214 06.10.2012 12:29
pięknie i smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak