Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ślimaczki

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 50 dek
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
margaryna 1 szt
jaja 2 szt
cukier 10 dek
cukier wanilinowy 1 szt
kakao 2 łyżki
mleko 2 łyżki
białko 1 szt
budyń malinowy 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: ślimaczki

Kroki postępowania

1
Przesianą mąkę wymieszać z proszkiem, dodać margarynę, jajka, cukier, cukier waniliowy, zagnieść. Ciasto podzielić na 3 części. Do 1 dodać kakao i łyżkę mleka. Do 2 dodać budyń malinowy i 1 łyżkę mleka. 3 część zostawić. Ciasto włożyć do lodówki na 30 min.
Krok 1 - ślimaczki foto
2
wszystkie rozwałkować na 3 jednakowe placki. Placek z budyniem posmarować roztrzepanym białkiem i nałożyć placek z kakaem, który posmarować białkiem i nałożyć biały placek. Następnie zwinąć ciasno w roladę i włożyć na 2-3 godz do lodówki. Po wyjęciu pokroić na centymetrowe plastry, które ułożyć luźno na wysmarowanej blaszce.
Krok 2 - ślimaczki foto
3
piec 10 - 15 min w temperaturze 200stopni
Krok 3 - ślimaczki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grazyna0211 26.01.2014 14:00
pyszne ciasteczka
traktorek 24.04.2013 20:00
jak ślimaki ciekawe czy też tak wolno znikają
Ewelina38 26.03.2013 11:57
bardzo fajnie wyglądają
cooleczka 05.03.2013 08:20
ale fajne te ciasteczka
Laila2786 08.12.2012 14:30
pychotki
anemon 28.08.2012 12:22
Uroczo zakręcone ciasteczka.
misia53 24.08.2012 11:13
świetne
owca441 20.08.2012 16:46
swietnie sie prezentują
iziona 20.08.2012 16:24
Urocze ciasteczka:)
1j1o1l1a1 20.08.2012 16:18
fajne :)
ewka1978 20.08.2012 15:27
smacznie wyglądają

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak