ślimaczki

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    50 dek
  • proszek do pieczenia

    2 łyżeczki
  • margaryna

    1 szt
  • jaja

    2 szt
  • cukier

    10 dek
  • cukier wanilinowy

    1 szt
  • kakao

    2 łyżki
  • mleko

    2 łyżki
  • białko

    1 szt
  • budyń malinowy

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - ślimaczki foto
Przesianą mąkę wymieszać z proszkiem, dodać margarynę, jajka, cukier, cukier waniliowy, zagnieść. Ciasto podzielić na 3 części. Do 1 dodać kakao i łyżkę mleka. Do 2 dodać budyń malinowy i 1 łyżkę mleka. 3 część zostawić. Ciasto włożyć do lodówki na 30 min.
Krok 2 - ślimaczki foto
wszystkie rozwałkować na 3 jednakowe placki. Placek z budyniem posmarować roztrzepanym białkiem i nałożyć placek z kakaem, który posmarować białkiem i nałożyć biały placek. Następnie zwinąć ciasno w roladę i włożyć na 2-3 godz do lodówki. Po wyjęciu pokroić na centymetrowe plastry, które ułożyć luźno na wysmarowanej blaszce.
Krok 3 - ślimaczki foto
piec 10 - 15 min w temperaturze 200stopni

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Grazyna0211 26.01.2014 14:00
pyszne ciasteczka
traktorek 24.04.2013 20:00
jak ślimaki ciekawe czy też tak wolno znikają
Ewelina38 26.03.2013 11:57
bardzo fajnie wyglądają
cooleczka 05.03.2013 08:20
ale fajne te ciasteczka
Laila2786 08.12.2012 14:30
pychotki
anemon 28.08.2012 12:22
Uroczo zakręcone ciasteczka.
misia53 24.08.2012 11:13
świetne
owca441 20.08.2012 16:46
swietnie sie prezentują
iziona 20.08.2012 16:24
Urocze ciasteczka:)
1j1o1l1a1 20.08.2012 16:18
fajne :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat