Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

śledziowe sznycle

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śledzie 80 dkg
cebule 2 sztuki
masło 1 łyżka
sok z cytryny 1 łyżka
Bułka tarta klasyczna Prymat
oliwa
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: śledziowe sznycle

śledzie skrapiam sokiem z cytryny i na chwilę odstawiam na bok. Bułkę zalewam mlekiem i też na chwilę pozostawiam. Ociśniętą bułkę, namoczone śledzie przepuszczam przez maszynke do mięsa. Do masy dodaję zeszkloną na maśle cebulę, do smaku solę i oprószam wszystko pieprzem. Z masy formuję kotlety, które otaczam bułką tartą i smażę na oliwie z oliwek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

andżelika1 13.08.2012 13:56
pycha
bgs1984 12.08.2012 23:10
mniam
marzenciak1985 12.08.2012 23:08
mniam
sznycel 12.08.2012 22:23
można je jeśc na obiad, a mąż lubi dodawac je sobie do wnętrza bułki i robic rybne hamburgery

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak