śledziowe sznycle

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • śledzie

    80 dkg
  • cebule

    2 sztuki
  • masło

    1 łyżka
  • sok z cytryny

    1 łyżka
  • bułka tarta

  • oliwa

  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

śledzie skrapiam sokiem z cytryny i na chwilę odstawiam na bok. Bułkę zalewam mlekiem i też na chwilę pozostawiam. Ociśniętą bułkę, namoczone śledzie przepuszczam przez maszynke do mięsa. Do masy dodaję zeszkloną na maśle cebulę, do smaku solę i oprószam wszystko pieprzem. Z masy formuję kotlety, które otaczam bułką tartą i smażę na oliwie z oliwek.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
andżelika1 13.08.2012 13:56
pycha
bgs1984 12.08.2012 23:10
mniam
marzenciak1985 12.08.2012 23:08
mniam
sznycel 12.08.2012 22:23
można je jeśc na obiad, a mąż lubi dodawac je sobie do wnętrza bułki i robic rybne hamburgery

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat