Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzik z rukolą i suszonymi pomidorami

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rukola 1 garść
suszone pomidory z czosnkiem 4 łyżki
marynowany czosnek 4 łyżki
matijasy 4 szt
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzik z rukolą i suszonymi pomidorami

Śledzika odcedzamy z oleju i kroimy na kawałki. Układamy na talerzykach. Czosnek odcedzamy zalewy dajemy do śledzika. Olej z czosnku zostawiamy , pomidory także odcedzamy a olej od cedzenia łączymy z olejem z czosnku. Pomidorki kroimy w paski dodajemy do przystawki. Rukolę myjemy osuszamy i układamy na talerzach. Kropimy olejami z pomidorów i czosnku. Doprawiamy solą i pieprzem świeżo mielonym .

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna/kate1980 17.03.2013 19:23
świetny przepis
Krzysztof15 17.03.2013 11:09
pyszny sledzik
miki47 17.03.2013 11:07
bardzo apetyczny przepis
wiola333 17.03.2013 10:43
bardzo smakowicie
Marta1986 17.03.2013 09:53
pomysłowe :)
Agnieszka-87-25 17.03.2013 09:28
ślicznie podane, smacznie wygląda
iwa643 17.03.2013 09:27
Polecam na przystawkę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak