Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie ze śmietaną i ogórkiem

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śledzie marynowane 4 szt
cebula czerwona 1 szt
ogórek konserwowy Smak 2 szt
kukurydza w puszce 1/2 puszka
majonez tradycyjny 3 łyżki
śmietana 1 łyżka
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie ze śmietaną i ogórkiem

Fileta opłukujemy, kroimy na 2 cm kawałki. Osuszamy z dwóch stron na ręcznikach papierowych. Przekładamy do miseczki.
Cebulę czerwoną obieramy i kroimy na małą kostkę, przekładamy do miseczki. Ogórka konserwowego również kroimy w kostkę wrzucamy do śledzi. Kukurydzę odsączamy z zalewy, dodajemy do miseczki. Na końcu mieszamy z sosem sporządzonym z wymieszania śmietany i majonezu.
Na końcu przyprawiamy pieprzem zwykłym lub kolorowym. Doskonała następnego dnia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magda60 03.06.2015 14:31
pyszne sledzie
pajbek 19.05.2015 20:35
Pyszne :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak